Kineto dance revine in 2017

Kineto dance revine in 2017

Kineto dance revine in luna ianuarie a anului 2017.

Kinetoterapia (terapia prin mișcare) are un rol foarte important atât la persoanele sănătoase, dar mai ales la persoanele cu afecțiuni ale aparatului locomotor. Aceasta ajută la menținerea sănătății articulațiilor, a aparatului cardio-vascular și la păstrarea unui tonus bun.

În situația spondilitei anchilozante, poliartritei reumatoide și a artritei psoriazice, evoluția bolii duce la anchiloze articulare cu limitarea sau pierderea mobilității articulare și tulburări ale respirației și funcției cardiace care duc ulterior la complicații cardio-respiratorii.

În cazul poliartritei reumatoide și artritei psoriazice, subluxațiile și devierile articulațiilor mâinilor și picioarelor, reduc semnificativ independența și autonomia bolnavului; la acestea se adaugă reducerea semnificativă a mobilității centurii scapulo-humerale și pelvine.

Pe scurt, aceste afecțiuni, tratate doar medicamentos și fără kinetoterapie conduc înspre o incapaciatate de a realiza activitățile fizice cotidiene. Cu ajutorul programului Kineto Dance, este prevenită invaliditatea cauzată de afecțiunile enumerate anterior.

Prin acest program se îmbină gimnastica medicală, divertismentul, terapia de cuplu, fiind extrem de benefic atât din punct de vedere terapeutic, cât și din punct de vedere social.

 

webdesign: mihaivladguta