TELEFON: 0742 619 867

Apa și virtuțile ei

pahar_cu_apa

Să fi fost apa cel dintâi leac al omului?
Fără apă există viață?
De fapt, apa este remediul la care omul apelează ori de câte ori este obosit sau nu se simte bine.
Leonardo da Vinci spunea: ”Apei i-a fost dată puterea magică de a deveni seva vieții.”

Apa reprezintă 95% din embrionul uman, 74% din organismul unui copil, 65-70% din organismul unui adult. Odată cu înaintarea în vârstă, această cantitate scade tot mai mult. Conținutul de apă variază în funcție de organe. Smalțul dinților are cea mai mică concentrație de apă, de doar 1%. Cristalinul conține 99% apă, creierul 78%, inima 77%, ficatul 84%, mușchii 70%. De obicei bem apă fără să acordăm prea multă atenție calității și cantității acesteia. Ar trebui să ne gândim mai serios la caracteristicile apei, să fim conștienți că o bună hidratare ne poate îmbunătăți sănătatea și viața.

Masaru Emoto, în lucrarea sa ”Adevărata putere a apei” scrie:

În prezent, societatea medicală începe să considere apa ca transportator al energiei și o recomandă pentru a trata boli. Homeopatia este unul dintre domeniile în care valoarea apei a fost recunoscută. În homeopatie, în loc să înlăturăm simptomele prin utilizarea efectelor unei substanțe, folosim informația acesteia copiată în apă pentru a anula informația simptomelor cauzate de boală. Deci apa poate să copieze și să înmagazineze informațiile.”

Cea mai pură apă (din punct de vedere biologic) este apa de izvor (care curge la munte), dar numai dacă provine dintr-o zonă nepoluată. Apa nu este un aliment. Ea reprezintă un transportator al deșeurilor acide, al toxinelor. Este foarte important pentru sănătate pH-ul apei. Măsurarea pH-ului reprezintă o analiză a potențialului hidrogenului. Aciditatea sau alcalinitatea unei substanțe este analizată pe o scară de la 1 la 14. Apa pură, am putea zice neutră, are un pH egal cu 7. Apa de la robinet conține substanțe chimice adăugate pentru dezinfecție și pentru a neutraliza alte substanțe chimice, printre acestea fiind clorul și fluorul. Ele prezintă o serie de efecte secundare negative, printre care: miros neplăcut, reducerea concentrației de oxigen și a valorii pH-ului. Pentru a evita efectele negative ale substanțelor chimice adăugate în apa de la robinet, mulți oameni beau apă îmbuteliată.

Cea mai bună apă de băut este cea de la robinet trecută printr-un filtru complex, adică mecanic, biologic și chimic. De asemenea, dacă poate fi alcalinizată, ar fi mult mai sănătoasă. Acum există în comert apă îmbuteliată alcalină. Apa alcalina se spune că poate inversa procesul de îmbătrânire. Aceasta contracarează acumularea deșeurilor acide în organism. Este un antioxidant la fel de puternic ca și vitaminele A, C, E , picogenolul și seleniul. Furnizează mari cantități de oxigen corpului.

Cantitatea de apă necesară zilnic depinde de mai mulți factori printre care vârsta, greutatea, mediul ambiant, efortul fizic depus. Cel mai corect este ca zilnic să bem 1-2 pahare de apă între mese și chiar dimineața, când ne trezim. De asemenea, să consumăm supe, ceaiuri, fructe și legume proaspete.

Apa

  • Ajută la absorbția nutrienților;
  • Transportă substanțele nutritive la celule;
  • Dizolvă și elimină reziduurile ce provin în urma metabolismului;
  • Prin evaporarea transpirației, ajută la reglarea temperaturii corpului;
  • Îmbunătățește flexibilitatea articulară.

Louis Pasteur spunea ”Bem 90% din bolile noastre„.

Iar într-o formă pozitivă putem spune: ”Apa este leagănul vieții!

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest