TELEFON: 0742 619 867

Aplicație care vine în ajutorul pacienților cu boli rare

telefon-mobil-laptop

În Zalău a fost lansată o aplicaţie care sesizează unităţile medicale de urgenţe, în legătură cu pacienţii cu boli rare care au nevoie de serviciile lor. Denumită „Risk Alert”, aplicaţia a fost rezultatul unei idei apărute în cadrul unui eveniment de profil. 

Aplicația a fost rezultatul unei idei apărute în cadrul unui eveniment de profil, organizat de școala informală de IT printr-o colaborare cu asociația Prader Willi din România și Spitalului Județean de Urgență Zalău – a anunțat Dorica Dan, președinte al Alianţei Naționale pentru Boli Rare din România și managerul Centrului Pilot pentru Boli Rare din Zalău, NoRo.

Aplicația este de fapt o platformă care permite anunțarea unităților medicale despre starea pacienților cu boli rare, despre problemele cu care se confruntă, totul în speranța unei intervenții eficiente, atunci când este cazul. Potrivit coordonatorilor de proiecte, aplicația este importantă, în condițiile în care numărul pacienților cu boli care este în creștere la nivel național, pe fondul dezvoltării posibilităților de diagnosticare, inclusiv în România.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest