TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

COVID-19: O persoană nevaccinată are de douăsprezece ori mai multe şanse să îi infecteze pe ceilalţi

Covid-19_virus-e1617710624892

Un studiu al Institutului Pasteur compară riscurile de contaminare cu Covid-19 între persoanele care au primit un vaccin și cele care nu sunt vaccinate.

Deși știm că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 sunt mai puțin susceptibile de a contracta o formă severă a bolii, datele privind riscul de contaminare de la persoanele care au primit una sau mai multe doze de vaccin sunt încă rare.

Într-un studiu publicat în 28 iunie, Institutul Pasteur relevă totuși că o persoană nevaccinată are un risc de douăsprezece ori mai mare de a transmite SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată, a raportat „Ouest-France”.

Primele rezultate ale studiului au fost prezentate pe Twitter de unul dintre epidemiologii de la Institutul Pasteur.

Cercetarea se bazează pe un scenariu prospectiv de acoperire vaccinulă de 30% la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, de 70% la persoanele între 18 și 59 de ani și de 90% la cele cu vârsta peste 60 de ani, precum și pe o rată inițială de reproducere a virusului (R0) de 4.

Alte date din studiu evidențiază scăderea drastică a contaminării atunci când campaniile de vaccinare sunt eficiente. În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate ar reprezenta 75% din infecțiile cu Covid-19, deși ar constitui doar 37% din populație.

În cele din urmă, cercetătorii încurajează maximizarea acoperirii vaccinale a tinerilor. Într-adevăr, în acest scenariu, 46% din contaminări ar avea loc în rândul tinerilor, în timp ce aceștia sunt mai puțin sensibili la virus decât adulții și reprezintă doar 22% din populație.

În cauză: o campanie de vaccinare mai puțin avansată şi autorizată doar pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest