TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Critici dure la adresa dosarului electronic de sănătate

copac

Dosarul electronic de sănătate duce la discriminarea pacienților. Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită retragerea obligativității Dosarului electronic de sănătate, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliţiei.

Acesta este de părere că toate informațiile pacienților cuprinse în dosarul electronic vor fi disponibile tuturor celor din sistemul sanitar, fără stabilirea unor nivele de informare și fără acordul pacienților.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu afecţiuni Cronice solicită imperativ Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să reglementeze dosarul electronic în așa fel încât informațiile să fie folosite doar cu acordul expres și scris al fiecărui pacient în parte.

Coaliţia solicită de asemenea eliminarea obligativității dosarului de sanatate întrucât contravine dreptului pacientului la confidențialitatea informațiilor și datelor medicale personale, se arată într-un comunicat semnat de Radu Gănescu – preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu afecţiuni Cronice din Romania .

Sursa : www.radiocluj.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest