TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Două centre medicale de urgență în Bihor

stana de vale

Consiliul Județean Bihor dezvoltă două centre medicale de urgență la Padiș și la Stâna de Vale. Ordinul de începere al lucrărilor pentru construirea a două centre de intervenții medicale de urgență în zona montană din Bihor a fost dat ăn 6 mai 2021. Termenul de execuție este de 12 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Centrele de urgență vor fi dotate cu echipamente de căutare și salvare performante interconectate cu sistemul de telemedicină folosit și de spitalele din județ. Cele două noi amplasamente și dotările aferente vor facilita acțiunile de salvare în zonele greu accesibile.

Totodată, interconectarea la sistemul de telemedicină face posibilă intervenția promptă în situațiile grave, salvând astfel mai multe vieți.

Fiecare centru de urgență va avea o suprafață utilă de 163 de metri pătrați, cu parter și mansardă. Accesul va fi realizat printr-o terasă acoperită, dotată cu o rampă pentru accesul tărgii. La parterul clădirii va exista un cabinet medical, o sală de ședințe, o zonă de depozitare și grup sanitar. La mansardă vor fi amenajate două dormitoare pentru angajați, cu 2, respectiv 3 paturi.

Investiția este realizată Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu Autoguvernarea Locală Berettyóújfalu, U.A.T. Oradea, U.A.T. Marghita, U.A.T. Salonta, U.A.T. Aleșd, U.A.T. Beiuș, Universitatea Oradea, Salvamont Bihor,  Spitalul „Gróf Tisza István” și ISU „Crișana”, în cadrul proiectului transfrontalier RO-HU 449, IPHEALTH – „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență”. Bugetul total al proiectului este de 9.717 383,06 Euro, din care 7 987 250,81 Euro de la FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Valoarea contractului pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 1.739.000 lei, fără TVA.

sursa: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest