TELEFON: 0742 619 867

Ghidul pacienţilor cu Lupus a fost lansat la Cluj-Napoca

world lupus day

„Boala cu 100 de feţe” – aşa a fost supranumit Lupusul Eritematos, din cauza diagnosticării sale dificile şi a diversităţii simptomelor.

Vineri 10 mai 2013, la Cluj-Napoca a avut loc Conferinţa Naţională de lupus  ”Cele 100 de feţe ale lupusului”, Ediţia 1: Manifestările clinice ale lupusului eritematos systemic, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Boli Reumatismale din Transilvania „ART” Cluj.

La conferinţă s-a discutat despre recunoaşterea bolii, ce complicaţii pot apărea şi despre metode de tratament ale bolii, atât din perspectiva medicului, cât şi din cea a pacientului, scos în prim plan în cadrul conversaţiilor dintre ei şi speciaşiştii din domeniu.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Lupusului, a fost lansat vineri la Cluj şi un ghid scris chiar de pacienţii din România, care îşi propune să-i familiarizeze cu noile tratamente şi să-i înveţe cum să adopte un stil de viaţă adecvat acestei afecţiuni.

Mai multe informaţii despre Lupusul Eritematos puteţi găsi şi pe site-ul nostru, la secţiunile „Afecţiuni” sau în „Biblioteca pacientului”.

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest