TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Ghiduri pentru pacienții cu poliartrită reumatoidă și spondilită anchilozantă

ghiduri pacienti ART Cluj

Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă. Ghidurile au fost realizate în cadrul campaniei de informare ”Da! Și eu pot avea o viață activă!”.

Ghidurile sunt scrise de dr. Andreea Predoiu, dr. Ioana Rusu, dr. Daisy Vaida Voevod și dr. Diana Rusu, de la Clinica de Reumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, sub coordonarea d-nei prof. Simona Rednic, președintele ales al Societății Române de reumatologie.

Ghidurile cuprind informații extrem de utile pentru pacienți, cum sunt definirea bolii, simptomele, cum se stabilește diagnosticul, riscul de transmitere la copii, managementul bolii, ce stil de viață trebuie adoptat, etc.

”Ghidurile sunt instrumente utile pentru pacienții deja diagnosticați, care au nevoie de informații direct de la medici. Totodată, persoanele cu unele simptome, care nu știu deocamdată ce afecțiune au, pot afla informații utile care să îi determine să meargă la medicul reumatolog”, a declarat Andrei Huțanu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART.

”COPAC a lansat până în prezent mai multe ghiduri pentru pacienți cu diferite afecțiuni din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți să ajungă la informații direct de la medici. Vom continua acest demers și vom realiza și alte ghiduri, în pregătire aflându-se cel pentru pacienții cu hipertensiune arterială pulmonară”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Ghidurile pot fi consultate în mod gratuit online pe site-ul www.art-cluj.ro și urmează să fie tipărite și trimise în spitale în clinicile de reumatologie: Ghidul Pacientului cu Poliartrită Reumatoidă / Ghidul Pacientului cu Spondilită Anchilozantă.

Pentru declarații suplimentare, declarații îș puteți contacta pe Radu Gănescu, președinte COPAC, tel. 0766670026.

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest