TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Majoritatea spitalelor din România ar putea să se închidă

spital inchis

Cele mai multe spitale din România, cu excepţia celor de urgenţă, ar putea să-şi închidă porţile susţin managerii unor unităţi sanitare.

Banii alocaţi anul acesta de la casele de asigurări de sănătate ajung cel mult pentru plata salariilor, neputând fi luate în calcul tratamentele pacienţilor.

Un ordin emis de ministrul Sănătăţii şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, modifică suma minimă contractată de spitale cu casele de asigurări. Actul normativ prevede reducerea cu 4,46 la sută a tarifului pe caz ponderat pentru unităţile care nu sunt implicate în tratamentul pacienţilor critici.

Iniţiatorii ordinului precizează că, pentru a se asigura încadrarea în resursele bugetare alocate pentru anul 2013, se impune „stabilirea unui plafon superior pentru creşterea sumelor contractate, astfel încât să se păstreze echilibrul de finanţare al reţelei spitaliceşti”.

Managerii spitalelor mai mici susţin că nu se poate vorbi de ameliorarea finanţării, comparativ cu cea din 2012, ci de reducerea fondurilor cu procente între 5 şi 30 la sută.

Ei pregătesc un memoriu, pe care îl vor trimite ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Sursa: radiocluj.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest