TELEFON: 0742 619 867

Nereguli privind implementarea cardului naţional de sănătate

cardul national de asigurari de sanatate

cardul national de asigurari de sanatate

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă.

Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.
Controlul a fost efectuat la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate  şi Imprimeria Naţională privind respectarea condiţiilor privind introducerea cardului naţional de asigurări  de sănătate.

În document se arată că introducerea cardului a fost aprobată, în şedinţă de guvern din septembrie 2010,  când a fost  stabilită producerea cardurilor începînd cu ianuarie 2011 într-un ritm de un milion de bucăţi pe lună. Inspectorii îl acuză însă pe Lucian Duţă că nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit defectuos obligaţiile de serviciu, prin faptul că nu a încheiat cu Imprimeria Naţională contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea către Poşta Română a contractului de curierat  şi a determinat o pagubă la Imprimerie de peste 1,2 milioane euro.

În consecinţă, Guvernul anunţă că va sesiza  mai multe insitituţii printre care Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice şi Ministerul Sănătăţii.

Sursa: radiocluj.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest