TELEFON: 0742 619 867

150 de mâini fotografiate de Ziua Mondială a Artritei

150 de maini fotografiate de ziua artritei

150 de maini fotografiate de ziua artritei

În caz că nu știați și artrita are o zi în care este celebrată. Pe 12 octombrie 2015, de Ziua Mondială a Artritei, românii au fost invitați să-și trimită o fotografie a mâinii cu semnul ok, urmând ca toate fotografiile  strânse să fie puse într-un mozaic uriaș al miilor de suporteri. Campania a fost inițiată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA- și- s-a desfășurat în mallul Sun Plaza din București, chiar de Ziua Artritei, unde au fost așteptați pacienții cu artrită, familiile și prietenii acestora între orele 12 și 19 să aducă o fotografie. Numai în prima zi de campanie s-au strâns 150 de fotografii cu mâini, unele sănătoase, altele artritice. Dacă sunteți pacient cu artrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita idiopatică juvenilă, artrita psoriazică, osteoartrita, etc. puteți trimite fotografia mâinii dvs. la adresa de email apaaro@gmail.com până pe 18 octombrie pentru a vă arăta suportul față de această boală.

,,Pentru bolnavul cu artrită, o boală cronică, progresivă  și invalidantă, durerea devine o a două haină, îi însoţeşte orice mișcare; chiar și simplul gest al ținerii unui stilou între degete poate fi un chin. Zilele nu se mai împart în cele cu soare sau fără soare, diferența între ele făcând-o prezența sau absența durerii”, a declarat Rozalina Lăpădatu, președintele APAA.

Sunt invitați și medicii să se alăture inițiativei asociației de pacienti, iar prof. dr. Ruxandra Ionescu deja a făcut-o, urându-le cu această ocazie tuturor  o viață fără durere. Artrita reumatoidă are o prevalență de 1%. În România, aproximativ 200.000 de persoane adulte sunt diagnosticate cu artrite și peste 2000 de copii sunt diagnosticați cu artrită idiopatică juvenilă.

 

Sursă: aderrio.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest