TELEFON: 0742 619 867

50 de milioane de euro economisiţi prin reorganizarea sistemului sanitar

stetoscop acte

Reorganizarea sistemului de sănătate va genera economii estimate, pentru 2013, la 50 de milioane de euro, a declarat, sâmbătă, ministrul Eugen Nicolăescu.

20 de milioane ar proveni din reorganizarea Ministerului Sănătăţii şi a direcţiilor de sănătate publică, iar 30 de milioane, din cea a caselor de asigurări de sănătate judeţene. Ministrul a precizat că banii vor rămâne în sistem, urmând să fie alocaţi programelor naţionale de sănătate, cu prioritate celui de oncologie.

Precizările lui Eugen Nicolăescu vin după ce Ministerul Sănătăţii a lansat, vineri,  în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern potrivit căruia direcțiile de sănătate publică județene se reorganizează în opt autorități regionale, având în subordine 34 de oficii județene de sănătate publică, iar serviciile județene de ambulanță, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.

Proiectul de act normativ legat de reorganizarea Caselor de Asigurări de Sănătate va fi lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare.

Prin procesul de reorganizare din Sănătate vor fi reduse trei-patru mii de posturi „din birocraţie”, a mai declarat ministrul Eugen Nicolăescu. Însă, în urma unei evaluări pe competenţe, ocupanţii acestora vor fi redistribuiţi astfel încât numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă să fie cât mai mic.

O parte a personalului ar urma să fie încadrat, astfel, în structurile nou înfiinţate din subordinea ministerului, la consiliile judeţene, în spitale sau în cabinete.

Cei disponibilizaţi vor beneficia, potrivit lui Eugen Nicolăescu, de plăţi compensatorii.

În direcţiile de sănătate publică şi în casele de asigurări de sănătate judeţene lucrează în prezent aproximativ 8.000 de persoane.

Sursa: radiocluj.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest