TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Guvernul va înfiinţa o agenţie pentru achiziţiile centralizate din sănătate


echipament medicalMinisterul Sănătăţii propune înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate (ANAIS) care se va ocupa cu achiziţiile centralizate pentru sistemul sanitar.

Agenţia va avea ca sarcină şi implementarea proiectelor Ministerului Sănătăţii finanţate de Uniunea Europeană. Noua structură va coordona şi implementa proiectele de investiţii, modernizări, reparaţii capitale şi a dotărilor în sistemul sanitar şi va executa, de asemenea, analize şi proiecte de infrastructură sanitară.

Tot în sarcina ANAIS ar urma să intre monitorizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate spitaliceşti, finanţate pe caz ponderat, precum şi statistica şi documentarea medicală.

Potrivit proiectului de ordonanţă Agenţia de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate va gestiona şi dispozitivele medicale de înaltă performanţă şi va elabora Registrul Naţional de Dispozitive Medicale, va asigura proiectarea, managementul şi funcţionalitatea integrată a sistemelor informatice ale Ministerului Sănătăţii şi ale celorlalte structuri sanitare.

Ministerul Sănătăţii propune de asemenea înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Programe de Sănătate (ANPS).

Aceasta va elabora programele naţionale de sănătate şi  va asigura derularea efectivă a acestora, precum şi asistenţa tehnică şi managementul lor, se arată în proiectul de ordonanţă publicat pe site-ul ministerului.

De asemenea, agenţia va stabili necesarul de resurse financiare pentru implementarea programelor naţionale de sănătate şi va repartiza fondurile pe unităţi de specialitate.

Activitatea acestei instituţii va fi condusă de un preşedinte, cu rang de director general şi un vicepreşedinte, cu rang de director general adjunct. Fiecare program ar urma să fie condus de un manager de program şi de o echipă alcătuită dintr-un număr variabil de experţi tehnici în domeniu.

Sursa: radiocluj.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *