TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Alimentele cu acizi graşi omega-6 pot acutiza simptomele artritei

omega-6

Consumul excesiv de alimente care conţin acizi graşi omega-6 poate acutiza simptomele artritei, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Clinica Americană Mayo.

Artrita este o boală frecventă care afectează nu numai milioane de adulţi, ci şi tineri. Cele mai frecvente forme sunt artrita reumatoidă şi osteoartrita. Simptomele tipice includ dureri articulare şi inflamaţii. Omega-6 sunt acizi graşi esenţiali de care organismul uman are nevoie pentru creştere şi dezvoltare normală.

Unii dintre acizii graşi provoacă inflamaţii, în timp ce alţii au proprietăţi antiinflamatorii, conform experţilor de la Clinica Mayo. Potrivit cercetătorilor, sunt necesare mai multe studii pentru a înţelege pe deplin modul în care aceste efecte opuse interacţionează între ele şi cu alţi nutrienţi. Sigur este faptul că pacienții care suferă de afecțiuni precum psoriazis, artrită sau diabet trebuie să se consulte cu medicul înainte de a folosi suplimente alimentare de Omega 6. 

Consumaţi cu moderaţie şi în loc de grăsimile saturate găsite în carne şi produse lactate, acizii graşi omega-6 sunt benefici pentru inimă. Acizii graşi Omega-6 se găsesc în principal în uleiurile vegetale.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest