TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Centre mobile de vaccinare în zonele izolate

02_VACCIN-VIRUS-VACCIN-ANTICOVID-VACCIN-ANTICORONAVIRUS

20 de centre mobile de vaccinare anti Covid vor acționa în localități izolate sau greu accesibile. Acestea vor fi funcționale începând de săptămâna viitoare și vor fi coordonate de Direcția Medicală a MApN.

Militarii vor asigura transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă. Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale fie, în containere medicale care vor fi asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Ministerul Apărării Naționale va crește, începând cu 16 aprilie 2021, capacitatea de vaccinare și va deschide progresiv fluxuri suplimentare în funcție de evoluția cererilor și de solicitările adresate de autoritățile publice locale. Ministerul Apărării Naţionale asigură în prezent locuri în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în spitalele militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai instituţiei – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest