TELEFON: 0742 619 867

Studiu: Cât este de eficient vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

Vaccin Pfizer

Persoanele care s-au vindecat de COVID-19 și se vaccinează cu serul Pfizer/BioNTech, cel mai utilizat în România, obțin un grad mare de protecție, chiar după prima doză, iar după rapel sunt extrem de puține cazurile în care nu se dobândesc anticorpi – indică rezultatele unui studiu derulat în primele trei luni ale acestui an de specialiștii Medlife la care a participat personalul medical propriu.

Victor Gheorghe are detalii:

Rezultatele finale ale studiului arată că majoritatea zdrobitoare a celor vaccinați, adică 99,7%, au dezvoltat anticorpi. Mai mult, persoanele care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 dezvoltă o cantitate de anticorpi cu până la 14 ori mai mare, chiar după prima doză de vaccin, comparativ cu cei care nu au venit anterior în contact cu virusul.

Important este și faptul că persoanele care au avut reacții după vaccinare se aleg cu mai mulți anticorpi.

Rezultatele studiului mai arată că tinerii dezvoltă valori mai mari ale anticorpilor post vaccinare. La polul opus, s-a constatat că persoanele cu comorbidități, în special cele cu obezitate și afecțiuni oncologice, au un nivel mai scăzut de protecție după vaccinare.

În ceea ce privește riscul de infectare post vaccinare, rezultatele au indicat că nu mai mult de 1% din subiecții care au intrat în contact cu o persoană infectată au făcut boala.

Scopul a fost evaluarea eficienței vaccinului produs de Pfizer/BioNTech, întrucât tot personalul medical care a participat în cadrul studiului a fost vaccinat la începutul campaniei cu acest vaccin, pe baza deciziei guvernamentale.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest