TELEFON: 0742 619 867

Din 2 august, copiii cu vârsta între 12-17 ani se pot vaccina și cu serul Moderna

vaccinare-copii

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani se pot vaccina cu ser de la Moderna începînd cu data de 2 august.

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că programarea în platforma de vaccinare se va putea face din 1 august. El a adăugat că schema de vaccinare este nemodificată și constă în două doze administrate la interval de 28 de zile

‘Constă în două doze administrate la interval de 28 de zile. Schema şi modalitatea de prezentare a minorilor fiind similară cu vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer, în sensul în care minorii este obligatoriu să primească consimţământul informat de la rudele de gradul I, de la aparţinători, de la părinţi sau tutorele legal, respectiv este importantă însoţirea minorilor la centrele legale de către tutorele legal. Vaccinarea se va face în aceleaşi centre de vaccinare în care avem vaccin de la compania Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie unde este distribuit acest tip de vaccin’.

Remintim că, în 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

SURSA: Radio Cluj

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest