TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Caravana pentru sănătate

logo COPAC

Începutul lunii septembrie vine cu noi inițiative de ajutare a sistemului sanitar din România care este subfinanțat. Noua campanie COPAC s-a dezvoltat cu ajutorul voluntarilor înscriși în această organizație, a medicilor rezidenți și a studenților la medicină. Echipele de voluntari și nu numai se instalează in diverse puncte din țară în vederea strângerii a cât mai multor semnături pentru a determina autoritățile statului să aloce minim 6% din PIB (Produsul Intern Brut ) pentru sănătate.
În prima zi a campaniei, în data de 2 septembrie, caravana a fost instalată în fața Cercului Militar din București. În perioada următoare ea va ajunge la Cluj, Timișoara, Craiova și Iași. Susținerea acestei campanii are loc și online, pe site-ul www.copac.ro.

„Sperăm ca acest demers să coalizeze cât mai mulți pacienți și proifesioniști din sănătate. Sperăm că toată lumea a înțeles că doar uniți putem arăta forța și putem schimba lucrurile. Fac un apel la toți parlamentarii și în special la parlamentarii medici să susțină acest demers și să semneze inițiativa parlamentară pentru a obține minim 6% din PIB pentru Sănătate”, a declarat președintele COPAC.
Odată cu strângerea de semnături și încheierea campaniei, va avea loc o întâlnire la Parlamentul României unde vor fi prezenți toți membrii executivului care susțin această inițiativă precum și oficialii din sănătate.

Campania „Pacient de România” este realizată în parteneriat cu Ordinul Asistenților Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Federația SANITAS, Asociația Medicilor Rezidenți, Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți și Federația Asociațiilor Studenților la Medicină. Campania este susținută de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest