TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Frauda – cauza pierderii a 10% din banii sistemului medical

frauda

10% din banii din sistemul de sănătate publică se pierd din cauza fraudelor. Declaraţia a fost făcută marţi, 12 martie 2013, în cadrul Forumulului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România, de Rodica Costinea, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Oficialul CNAS a precizat că implementarea sistemului informatic, din care fac parte reţeta electronică sau cardul naţional de sănătate, precum şi extinderea acestui sistem ar putea duce la eliminarea fraudelor.

Rodica Costinea a atras, însă, atenţia că anul 2013 este foarte special pentru că o directivă a Uniunii Europene obligă CNAS să deconteze facturile de medicamente în 60 de zile.

Suma este asigurată în bugetul Casei Naţionale de Sănătate, care a fost majorat cu 9,3%, dar, totuşi, anul acesta nu se poate vorbi despre extinderea programelor naţionale de sănătate.

Acestea au fost împărţite în două. O parte dintre ele, vor fi gestionate de Ministerul Sănătăţii, iar celelalte vor fi preluate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În ceea ce priveşte lista medicamentelor compensate şi gratuite, aceasta va fi actualizată în luna iunie, a mai anunţat Rodica Costinea.

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *