TELEFON: 0742 619 867

Kineto Dance – sănătate, zâmbet și viață socială

Kineto Dance

Din luna septembrie a acestui an, membrii ART, își vor putea trata afecțiunile locomotorii prin Kineto Dance.

Kinetoterapia (terapia prin mișcare) are un rol foarte important atât la persoanele sănătoase, dar mai ales la persoanele cu afecțiuni ale aparatului locomotor. Aceasta ajută la menținerea sănătății articulațiilor, a aparatului cardio-vascular și la păstrarea unui tonus bun.

În situația spondilitei anchilozante, poliartritei reumatoide și a artritei psoriazice, evoluția bolii duce la anchiloze articulare cu limitarea sau pierderea mobilității articulare și tulburări ale respirației și funcției cardiace care duc ulterior la complicații cardio-respiratorii.

În cazul poliartritei reumatoide și artritei psoriazice, subluxațiile și devierile articulațiilor mâinilor și picioarelor, reduc semnificativ independența și autonomia bolnavului; la acestea se adaugă reducerea semnificativă a mobilității centurii scapulo-humerale și pelvine.

Pe scurt, aceste afecțiuni, tratate doar medicamentos și fără kinetoterapie conduc înspre o incapaciatate de a realiza activitățile fizice cotidiene. Cu ajutorul programului Kineto Dance, este prevenită invaliditatea cauzată de afecțiunile enumerate anterior.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a două luni de zile, în cadrul cărora, patru pacienți vor participa, o dată pe săptămână, la cursurile de dans predate de un profesor, sub atenta supraveghere a unui kinetoterapeut. Rezultatele vor fi comunicate în cadrul unei conferințe de educare a pacienților.

Prin acest program se îmbină gimnastica medicală, divertismentul, terapia de cuplu, fiind extrem de benefic atât din punct de vedere terapeutic, cât și din punct de vedere social.

 

FII SOCIAL!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest