TELEFON: 0742 619 867

Caută
Close this search box.

Tabăra Yuppi gratuită pentru copiii cu probleme oncologice și artrită idiopatică juvenilă

Tabara Yuppi

Tabara Yuppi

Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, cu o tradiție de 5 ani în crearea de activități gratuite pentru copiii cu probleme, organizează în acest an tabere de recreere terapeutică în care sunt incluși și cei cu probleme oncologice și cu AIJ (artrită idiopatică juvenilă).

În decursul celor 5 ani, Asociația Mișcare de Tabără Yupi, a organizat întâlniri gratuite pentru 200 de copii cu diabet zaharat de tip I. Scopul acestor tabere a fost creșterea stimei de sine a adoleșcenților, conștientizarea și acceptarea sinelui și nu în ultimul rând, stimularea imaginației și întărirea fizică a participanților.

În acest an tabăra va avea loc în județul Mureș, la Șăulia, între 22-29 august și este gratuită. Se acceptă participanți din toată țara, iar părinții sunt cei care trebuie să acopere costurile de transport, chiar dacă organizatorii promit să ajute cu o parte din sumă.

Pot participa adoleșcenți cu :

–  afectiuni reumatismale cu/fără tratament, în special AIJ al căror stare permite participarea in tabără

– diagnosticați cu afecțiuni oncologice care și-au terminat deja tratamentul sau se află la sfârșitul tratamentului de întreținere.

– cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani

Din păcate, din lipsa posibilităților tehnice (locația taberei neacomodată cu rampe, teren denivelat) deocamdată nu se poate asigura siguranța necesară copiilor dependenți de scaun cu rotile sau a copiilor cu probleme grave de mobilitate.

În permanență copiii vor fi asistați de un medic pediatru, asistente medicale și un kinetoterapeut, iar pe lângă aceștia 40 de voluntari atent selectați vor avea grijă de siguranța psihică și fizică a participanților. Este o tabără bilingvă, iar toate activitățile vor fi traduse atât în română cât și în maghiară de către voluntari.
Pentru mai multe informații aveti la dispoziție următoarele date de contact:
Organizator: Nagy-Korodi Enikő – 0771 037001
Medic coordonator: Dr. Matei Laura –  0745 395543, email: medical@yuppicamp.ro

FII SOCIAL!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest